2019. július 29., hétfő

Hartay Csaba:
Köszönöm a befogadást!


Rendhagyó módon ezúttal nem könyvajánlóval, hanem termékleírással jelentkezünk. Örömmel jelentjük, hogy megérkezett az Athenaeum legújabb okostelefonja, a Köszönöm a befogadást! elnevezésű darab, melynek fejlesztője Hartay Csaba író.

A hardware
A készülék az okostelefonokhoz képest is rendkívül nagy, kb. 5 colos kijelzővel rendelkezik. Az érintős kijelző sokkal erősebb, mint a korábban megszokott telefonoknál. Ütés- és porálló, így sem üvegfóliát, sem különböző tokokat nem kell vásárolnunk épsége megóvásához. Mégsem ezek teszik igazán különlegessé, hanem az eddig még sosem tapasztalt üzemidő, hiszen a készülék évtizedekig is használható töltés nélkül. A gyártók megelégelték a kis üzemidejű akkumulátorok beépítését, ezért inkább anélkül készítették el a legújabb szériát. Így már soha többé nem kell az elveszett töltőkábeleket keresnünk, vagy szabad konnektorok után kutatnunk.

A 100x190x20 mm nagyságú készülék kényelmesen elfér a kezünkben, egy táskában vagy akár a zsebünkben is. Kemény borítása ellenére nem nehéz tartani, s mint már említettük, ennek köszönhetően törhetetlen. Elő- és hátlapi kamerával is rendelkezik, melyek azonban nem alkalmasak fénykép készítésére.

 És a software
A külső után térjünk át a belső jellemzőkre is. A kb. 220 oldalas belső memória rengeteg információt tartalmaz, melyek szórakoztató módon ismertetnek meg bennünket korunk néhány személyiségtípusával. Bemutatja azokat az embereket, akikkel már mindnyájan találkoztunk életünk során, s akik olykor felbosszantottak, esetleg megnevettettek minket. Ilyen a mindig és mindent dicsérő néni, a folytonos ígérgető vagy éppen az időrabló mesélő. Ezek mellett további abszurd írásokat is tárol a memória, melyekről az az érzése támadhat az olvasónak, pardon, a felhasználónak, mintha Örkény István visszatért volna a 21. századba és újabb humoros jellemrajzokkal folytatta volna a munkát. Természetesen a közösségi háló is bekerült az előre telepített alkalmazások közé, így a Facebook-felhasználóknak sem kell unatkozniuk. Ráadásul a gyártók megkímélnek minket az időrabló böngészéstől, és rögtön a legnépszerűbb bejegyzésekkel ellátva szállítják a készüléket. Ezek között kideríthetjük, hogy mennyire függünk a közösségi oldaltól, olvashatunk azokról, akiknek nincs Facebook-profiljuk, de üzenhetünk a legegzotikusabb helyeken nyaraló ismerőseinknek is.

Felhasználás

Kis méretének köszönhetően a készülék bárhol használható, s könnyen szállítható, ennek ellenére nem ajánljuk nyilvános helyen történő alkalmazását. Noha nem rendelkezik hangszórókkal, az olvasás közben újra és újra feltörő hangos kacajok megzavarhatják környezetünk nyugalmát, esetleg furcsa tekinteteket vonzhatnak.

Megjelenését tekintve hasznos lehet azok számára, akik többre tartják egy jó könyv olvasását a telefonjuk  böngészésénél is, azonban nem szeretnek kilógni a sorból. Nyugodtan élvezhetjük a Köszönöm a befogadást! előnyeit a nem túl olvasóbarát helyeken is, hiszen álcázott kialakításának köszönhetően mindvégig azt a benyomást kelti a gyanútlan szemlélőkben, mintha a legújabb technikai csodát tartanánk a kezünkben.

S ezeken túl további extrák várják a kötet, vagyis a készülék megvásárlóit.

Szerző: Bookman

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése