2018. november 6., kedd

Jojo Moyes: Álmok nyomában

Jojo Moyes:

Álmok nyomában


A  14 éves Sarah Lachapelle London külvárosában él nagyapjával, Henrivel. A fiatal lány nem hasonlít a korabeli lányokhoz.  Nem érdekli a divat, sem a fiúk. Kizárólag lovával, Boo-val tölti minden szabad idejét.

                Születésnapjára nagyapja csodálatos ajándékkal lepi meg:  egy utazással Franciaországba, a világhírű Cadre Noir lovas akadémia éves bemutatójára, min egykor maga Henri is részt vett, mint képzett lovas. Ám az utazás okozta öröm nem tart sokáig…Henri stroke-ot kap, és súlyos állapotban kórházba kerül, Sarah pedig magára marad a nagyvilágban.

Ekkor ismerkedik meg egy bolti incidens folytán Natashával, a gyermek elhelyezési perekkel foglakozó ügyvéddel. Natasha élete is éppen fenekestül fordult fel, mikor férje, ki egy éve elhagyta, újra visszatér a közös otthonukba. A nő a lány segítségére siet, belevonva az ügybe Mac-et, a majdnem volt férjét is. Befogadják a kislányt, de gyermektelenek lévén hamar rájönnek, hogy szülőt játszani nem könnyű feladat. 

A lány nem nyílik meg előttük, visszahúzódó, szűkszavú, lóg az iskolából. Olykor-olykor aprópénz tűnik el házból. A két felnőtt a legrosszabbat kezdi feltételezni a lányról, míg Mac pontot nem tesz a rejtély végére. Követi Sarah-t, és legnagyobb megdöbbenésére azt látja, hogy a lány nem drogozni, vagy a barátaival lógni megy, hanem keményen gyakorol a lovával.

                Natasha és Mac szembesülnek a ténnyel, hogy nem csak egy 14 éves kamaszról, de egy lóról is gondoskodniuk kell. Próbálják a maguk módján Sarah-t támogatni, de minden erőfeszítésük feleslegesnek bizonyul. A lány nagy bajba keveredik, és nem lát más kiutat, mint Boo-val együtt megszökni, és meg sem állni a Cadre Noir épületéig. Natasha és Mac kétségbeesetten erednek a lány nyomába. Egyikük sem sejti, hogy ez az út mindnyájuk életét megváltoztatja…

Jojo Moyes legújabb regénye sem okoz csalódást olvasóinak. Érzelemben gazdag, kalandos utazás részesei lehetünk, megismerhetjük ló és lovasa szoros kapcsolatát.

Vajon Sarah eljut Franciaországba?
Mac és Natasha tudnak családként élni egy idegen lány érekében?
Pattanjunk fel Sarah mellé a nyeregbe, és minden kérdésre választ kapunk.

Jó olvasást kívánok!

Cica olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése