2018. október 27., szombat

Lucinda Riley:

Angyalfa


Lucinda Riley könyvei évek óta népszerűek hazánkban is, a sikerlisták élén járnak. Én mindezidáig fenntartással kezeltem őket. Úgy hittem, hogy az én ízlésemnek túl romantikusak. Mikor az Angyalfa című könyv megérkezett boltunkba, azonnal megfogott a borítója. Levettem a polcról, hogy beleolvassak, és nem tudtam letenni. Teljesen magával ragadott a történet.Úgy érzem, én is csatlakozom az írónő hatalmas rajongó táborához. 

Greta Marchmont egy tragikus balesetben elvesztette emlékezetét. Bár családja és orvosai mindent megpróbáltak, hogy segítsenek neki visszaadni elvesztett múltját, az asszony évtizedek óta csak a balesete utáni eseményekre emlékszik. David, Greta régi barátja, szegről-végről rokona, és leghűbb támogatója, karácsony közeledtével felveti a nőnek azt az ötletet, hogy látogassák meg Greta unokáját, Avát. Ava és férje a Marchmont család régi birtokán él. A mesébe illő tájjal körülölelt kúriában élt egykor maga Greta is férjével, Owennel, és két gyermekükkel, Jonnyval és Cheskával. Az asszony mindenki nagy meglepetésére elfogadja a meghívást. 




A birtokra érve Gretát különös, ismerős érzés keríti hatalmába, mi végül egy egész emlékáradattá alakul át, mikor is egy séta alkalmával felfedez egy hatalmas fenyőfa alatt egy sírkövet:

Jonathan (Jonny ) Marchmont
Owen és Greta szeretett fia,
Francesca testvére 

Elolvasva a sírkőfeliratot, Gretát szinte agyonnyomják a visszatérő emlékfoszlányok. Miután a nő napról napra egyre élesebb képet kap múltjáról, a család megijed. Vajon mennyi régi sebet, mennyi fájdalmat bír el az idős asszony? Greta azonban tántoríthatatlan, mindent tudni akar. Ám ez az áttörés minden családtag életében felszakítja a sebeket. Rég eltemetett titkok, porrá tört álmok, tönkrement életek, rossz döntések sorozata kerül a felszínre, miken már nem lehet változtatni a jelenben. Greta mégis hiszi, nincs minden veszve, hiszen az élet mindig ad esélyt az újrakezdéshez. Hiszen neki most kezdődött újra az élet… 



Lucinda Riley fordulatos családregénye évtizedeken át követi nyomon szereplőink életét. Az írónő bravúrosan ugrál az időben, folyamatosan ébren tartva az olvasó érdeklődését. Mire a regény végére érünk, az olvasása közben felmerülő összes kérdésünkre választ kapunk. Mi történt a kis Jonnyval? Hogy alakult Cheska élete? Milyen szerepet töltött be David Greta életében? Hogy történt Greta balesete? 

Az írónő mindvégig gondoskodik arról, hogy Gretával együtt, lépésről lépésre fedezzük fel a Marchmont család múltját. 

Jó olvasást kívánok! 

Szerző: Cica olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése