2018. október 20., szombat

Stéphane Garnier:

Macska Bölcsesség




,, Bárki, aki valamennyi időt már eltöltött macskák között,
tudja, hogy azok végtelen türelemmel viseltetnek az emberi
lélek korlátaival szemben.”

Cleveland Amory 



Minden macskabarát, ki együtt él kedvencével tudja, ezek a pici szőrgombócok mennyi vidámságot, szeretetet, törődést adnak nekünk, embereknek. Szinte szimbiózis alakul ki macska és gazdi között az évek alatt. 

Felismerjük kedvenceink igényeit, reakcióit, ők pedig hálából megajándékoznak minket kitüntető figyelmükkel. Ragaszkodásuk már-már a kutyáéval vetekszik, harmadik érzékükkel annyira ránk tudnak hangolódni, hogy képesek velünk örülni, vagy minket vigasztalni, szükség esetén akár gyógyítani is dorombolásukkal.

Hősünk eleinte csak ismerkedik a kötettel...
De vajon belegondoltuk e már abba, hogy kis kedvencünk mit érezhet? Milyen életszemlélettel rendelkezik? Vagy hogy egyáltalán mit miért tesz a napi rutinja során?
Ha mi magunk ennyire mélyen nem is ástuk bele magunkat macskánk lelki világának boncolgatásába, Stéphane Garnier megtette helyettünk.

Macskája, Ziggy, 15 éve hű társa, együtt éltek meg nagy változásokat, költözéseket, baleseteket, örömöt, bánatot.

Az író rengeteget tanult az élet kellemesebb ,,eltöltési” formájáról csupán úgy, hogy tanulmányozta kis kedvence napi szokásait, a külső ingerekre való reakcióit.

Könyvében fejezetenként számol be megfigyeléseiről, párhuzamot von, pro-kontra érveket állít fel a macskák és az emberek életmódja között.

Szó esik többek között a szeretetről, nyugalomról, az egymáshoz való alkalmazkodásról, elfogadásról. Néhol vicces, néhol pszichológiai szempontból közelíti meg a dolgokat.
e megfigyeléseiről, párhuzamot von, pro-kontra érveket állít fel a macskák és az emberek életmódja között.

..., de hamar átveszi az uralkodást.
Szó esik többek között a szeretetről, nyugalomról, az egymáshoz való alkalmazkodásról, elfogadásról. Néhol vicces, néhol pszichológiai szempontból közelíti meg a dolgokat.
E könyv olvasása közben ráeszmélünk, néha mennyire jó lenne csak egy napra helyet cserélni kis kedvencünkkel, és az ő látásmódja szerint eltölteni egy kellemes, kiegyensúlyozott napot.
Szívből ajánlom a művet minden macskabarátnak, leendő macskabarátnak, és azoknak, kik szeretnének nyugodt, szabad, és szemlélődő életre törekedni.

,, Amikor egy macska elvonul előttem, mindig arra gondolok,
mennyi mindent tudhat az emberről.”


Jules Superville




Dorombolásban gazdag olvasást kívánok!


Szerző: Cica olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése