2018. október 2., kedd

Egy kis szívesség

Darcey Bell:

Egy kis szívesség



Stephanie, a negyvenes éveiben járó anyuka egyedül neveli fiát, Milest, miután férje tragikus hirtelenséggel meghal. Blogot vezet, amelyben a gyerek nevelés mindennapjairól ír a többi anyukának. Minden vágya egy barátnő, kivel megosztatná féltve őrzött titkait.

              
Egy esős napon, mikor a fiát várja az iskola előtt, megismerkedik Emilyvel, Miles legjobb barátjának anyukájával.



A két nő jobban nem is különbözhetne egymástól.  Stephanie vérbeli ,,kotlóstyúk” anyuka, vegán, minden percét a gyermekéért éli. Emily egy híres divatcég PR-osa, sokszor éjszakába nyúlóan dolgozik, külseje mindig kifogástalan, angol férjével tökéletes családként élnek. Mégis , valami megmagyarázhatatlan titokzatosság lengi körül.

A különbségek ellenére a két nő összebarátkozik, megosztják egymással problémáikat, tapasztalataikat, titkaikat, s olykor-olykor kis szívességeket tesznek egymásnak.

Emily egy reggel épp egy ilyen kis szívességet kér Stephanietól. Hozza el a fiát, Nickyt az iskolából tanítás után, mondván, késő estig dolgoznia kell. Stephanie boldogan segít barátnőjének, ám Emily este nem jön a fiáért… sem másnap…

Stephanie kétségbeesetten keresni kezdi  Emilyt, és közben mindent megtesz, hogy tartsa a lelket a kis Nickyben, és Emily férjében Seanban, ami végül rég nem tapasztalt érzelmeket csal elő Stephanieból.

Boldogságát azonban beárnyékolja a lelkiismeret-furdalás, az aggodalom Emily eltűnése miatt, Nicky egyre furcsább viselkedése, és a rejtélyek, mik sorra ütik fel a fejüket az életükben.


Hová tűnt Emily? Miért tűnt el? Ki a felelős az eltűnéséért? Van köze Seannak az ügyhöz?
Stephanie rájön, mennyire keveset tudott barátnőjéről, s annak múltjáról. Ráébred arra, mekkora igazság rejlik anyja egykori kijelentésében:

,,Mindenkinek vannak titkai. Ez az oka, hogy sohasem ismerhetsz igazán másokat. Vagy bízhatsz bennük.  Ez az oka, hogy magadat sem ismerheted igazán.”

Darcey Bell regénye fordulatos, izgalmakban bővelkedő első regény. Minden oldala egy-egy újabb titkot, megoldandó rejtélyt tartogat, egy percig sem hagyja unatkozni az olvasót.  A történet kusza szálait végül egy bámulatos csavarral fejeli meg az írónő.
Minden női krimi rajongó polcán méltó helyen van.

Izgalmakban gazdag olvasást kívánunk!

És ne feledjék…Senki sem az, aminek látszik…


Szerző: Cica olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése