2018. szeptember 6., csütörtök

Receptek újrakezdéshez


Receptek újrakezdéshez






               Mit tehet az ember lánya, ha dugába dőlt  a házassága, mindössze 500 dollár lapul a zsebébe, és mindent a nulláról kell kezdenie?



Az életnek minden bajra van egy receptje.



A harmincas éveiben járó Lucy tehetséges séf, ki férje árnyékában dolgozik közös éttermükben. Miután kiderül a férfi többszöri hűtlensége Lucy úgy dönt, hogy a sarkára áll, és felépíti önálló életét.


Egy céltalan kocsikázás alkalmával felfedez egy zsákutcában lapuló, évtizedek óta bezárt éttermet, mi megmagyarázhatatlan módon a hatalmába keríti. Lucy elhatározza, hogy újra nyitja a különleges atmoszférájú helyet, nem is sejtve, hogy ezzel a feje tetejére állítja amúgy is bonyolult életét.


 Az elhagyatott épület ugyanis önálló életet él, köszönhetően a 30 éve halott tulajdonosnak, Frankie Summersnek, aki szellemként is nagy érdeklődéssel figyeli az új tulaj munkáját, hol odaadóan, hol bosszantva azt. 


Lucy és Frankie között különleges kapcsolat alakul ki, kölcsönösen segítve egymást: a halott séf az étterem újranyitásában, a receptek megalkotásában, míg a nő a Frankie halálának valós körülményei kiderítésében.

Egyikük dolgát sem könnyítik meg Frankie múltjából a jelenbe szivárgó régi ismerősök, és Lucy  volt férje sem.



A könyv fordulatos, tele megoldásra váró rejtélyekkel, ínycsiklandó receptekkel, és szarkasztikus humorral. Igazán különleges csemege a gasztro irodalom és a romantika kedvelőinek.



Miközben elfogyasztjuk az izgalmas történetet, rengeteg kérdésre választ kapunk. Például mi a teendő, ha beleszeretünk egy szellembe, hogyan vegyünk elégtételt rosszakaróinkon, és hogy hogyan jött újra divatba a Birkenstock papucs.



Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Szerző: Cica olvas






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése