2018. szeptember 6., csütörtök

Sikerlista



Sikerlistás polcunkon az elmúlt hetek legnépszerűbb könyvei találhatók meg. Az itt szereplő könyvek ajándéknak is tökéletesek, de a lista akkor is nagy segítség lehet, ha éppen új olvasmány után keresgélünk.

A lista első helyét Raphaëlle Giordano A második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van c. önismereti kötete foglalja el, immár második alkalommal. Jó hírünk van a könyv rajongóinak, hiszen nemsokára újabb műve jelenik meg a szerzőnek, ami Az a nap, amikor az oroszlánok salátát fognak enni címet viseli majd.

A második helyen nem egy szépirodalmi alkotás áll, hanem a Magyar helyesírás szabályai. Az iskolakezdéshez hasznos lehet, hiszen tökéletes felkészülés lehet a tollbamondás otthoni gyakorlásához.

Paolo Coelho új regénye, a Hippi bronzérmes lett. A könyv főhőse egy Paulo nevű brazil fiatal. Azonban nem csak a főszereplő neve hasonlít a szerzőére, ugyanis Coelho saját fiatalkori élményeit is beleszőtte a regénybe.

A negyedik helyet egy örök klasszikus, A Pál utcai fiúk foglalja el. Hiába kötelező olvasmány sok iskolában Molnár Ferenc regénye, mégis izgalmas és könnyen érthető a könyv, amit nem csak az ifjabb olvasóknak érdemes elolvasniuk. A regényt szorosan követi az Ablak - zsiráf, ami szintén gyakran kerül az iskolatáskákba.

A hatodik helyezett Dan Brown legújabb kalandregénye, az Eredet lett. Robert Langdon immáron az ötödik regény lapjain kezd nyomozásba, ezúttal a szálak Barcelonába vezetik el a harvardi professzort.

A hetedik és a nyolcadik helyet ismét a gyermek- és ifjúsági irodalom kötetei foglalják el. Fekete István kisregénye, a Vuk egy róka szemszögéből mutatja be az erdei életet, s bizonyára mindenki számára ismerős Dargay Attila rajzfilmjéből is. A Vukot megelőző könyv nem tér el a már fent bemutatott helyszíntől, hiszen továbbra is a fák és az állatok birodalma van a középpontban. A hetedik helyet a Mesél az erdő a tündérekről c. mesekönyv tudhatja a magáénak.

A top 10-es listát Fejős Éva Csak egy tánc c. regénye és egy újabb Coelho-kötet, az Utak - Naptár 2019 c. könyvek zárják. Csernus Imre A harcos c. műve ezúttal a tizenegyedik helyet szerezte meg. Majd ismét két ifjúsági olvasmány következik, melyeket szintén gyakran adnak fel kötelező olvasmánynak a tanárok. A tizenkettedik helyen álló Rumini főszereplője egy egér, a tizenharmadik helyezett pedig a Sirály a király? c. kötet.

Tizennegyedik befutóként egy krimi található a polcon, M. C. Beaton Agatha Raisin és az ogre vére című regényéről van szó. A sikerlistát egy nevelési tanácsadó könyv zárja, a Melegszívű fegyelmezés.

Jó olvasást kívánunk!

Szerző: Bookman

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése